donderdag 18 augustus 2016

#sylvieenmiguelverbouwen

Halfweg augustus ondertussen. Het verlof zit erop, dus stilaan nemen we terug het ‘normale’ leefritme weer op.

Ondertussen zijn de werken gestart in ons huis. De week na onze zalige reis (waar ik een andere keer op terug kom) stond dan ook volledig in het teken van de verhuis naar boven, en de planning van ons “low-budget pre-verbouwingsfeestje”. 


Zodra we wisten dat de werken zouden starten op 16/8, maakten we een fb-eventje aan en nodigden we familie, vrienden, collega’s uit voor low-budget BYOB feestje: ze mochten geen cadeaus meebrengen, maar wel hun eigen drank voor de avond. Zo was het voor ons betaalbaar, en voor hen ook. Want geef toe, hoe vaak kun je nog een feestje gaan voor de prijs van een fles cava of wijn of paar blikjes cola? Wij moesten ons geen zorgen maken over de juiste hoeveelheden drank (hoeveel zal iedereen drinken van wat?) en iedereen nam zijn overschot weer mee (minder opkuis achteraf).


Decoratie bestond uit slingers van den Action, overschotjes van communie paar jaar geleden, kerstlichtjes die her en der werden opgehangen (ook weer low-budget).Wij voorzagen chips/kaasjes/ … , een broodjesbuffet en wat snoep/chocolade voor later op de avond. We leenden en huurden wat partytafels, glazen (die we vuil mochten teruggeven) en voor de rest gebruikten we goedkope wegwerpbekers, wegwerpborden etc. (ook weer minder opkuis achteraf).


Ik printte de verbouwplannen uit en gaf aan waar wat ging komen in onze nieuwe indeling, wat de ‘rondleiding’ iets makkelijker maakte :).Ik gebruikte eindelijk eens mijn transferpapier van Hema om een paar oude t-shirts te bedrukken.  Om de 1 of andere manier ging het wel mis bij het ‘fixeren’: het t-shirtje van mijn dochter kon ik nog net bijwerken met stift, maar mijn eigen eerste versie moest ik wel weggooien. Het fixeren heb ik daarna maar overgeslagen. Het was toch maar voor éénmalig gebruik.De combinatie van het goeie weer en tijdstip (vrijdagavond in lang weekend) zorgde meteen voor een gezellige partysfeer. Gezien het goeie weer riep ik iedereen nog op om de gekoelde drank mee te brengen in een frigobox, om deze gekoeld te houden. En het was zalig om iedereen te zien toekomen met zijn frigoboxje :).De muren werden in de voormiddag versierd door de kindjes, die voor de gelegenheid ook een paar vriendjes mochten uitnodigen.De verhuis naar boven verliep trouwens ook vlot. Veel sorteren, opruimen, weggooien, versleuren naar kelder/garage, … kortom: veel werk, maar vlot.

Een paar beelden om een idee te geven hoe we wonen nu:

* 1 kinderkamer werd ingericht als salon. De kleerkast bleef staan (achter de zetel, niet op foto) en bevat nu alle kleren van beide kindjes. Het pc-tafeltje kocht ik 2de hands voor 10EUR, speciaal voor deze periode.* 1 kinderkamer werd ingericht als eetplaats/keuken. De kleerkast bleef staan (niet op foto) en bevat bestek/borden/potten/ … alsook stofzuiger, strijkijzer etc en etenswaren.
De frigo+kast werd netjes uit onze oude keuken gehaald en naar boven gesleept.* In de badkamer kwam het wasgedeelte van onze oude keuken, alsook onze wasmachine + droogkast. Gelukkig hebben we een grote badkamer :).


De kindjes slapen nu bij ons op het bovenste verdiep. Dit is het zicht vanuit ons bed. Misschien hangen we daar nog iets op om hun deel een beetje af te scheiden. Misschien heb ik nog wel ‘wat’ stof liggen uit een naaiverleden ;).


We zijn goed geïnstalleerd in ons ‘appartementje’, en eigenlijk zie ik die komende 4 à 6 maanden wel zitten. 
Allee, het kleiner wonen op zich hé, want over de verbouwingen zelf, daar kan ik nog niet mee over meespreken :). Fingers crossed dat het vlot verloopt.10 opmerkingen:

 1. Elk feestje op zich is leuk, lekker gemakkelijk en low budget maakt het dus te ontspannender :-)
  Wij woonden 2,5 maand in onze garage (boven bleef alles zoals het was) en we hadden het er super gezellig. Eigenlijk zou dat nog wel wat langer kunnen geduurd hebben, maar ondertussen zijn wij helemaal geïnstalleerd in ons 'nieuwe oude' huis!
  Veel succes met de verbouwingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk concept voor een feestje en zo creatief met die t-shirts en verbouwplannen! :)
  Alvast heel veel succes met het verbouwen, het ziet er daar alleszins al super gezellig uit in jullie tijdelijke appartementje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super idee, jullie pre-verbouwfeestje! Ik wens jullie alvast veel succes, bij het zien en lezen van je blogje heb ik deja-vus van het voorbije jaar :-). Maar hé, nadien is alles zo tof dat je ook in momenten dat het misschien wat zal tegensteken gewoon even vooruit moet denken! Toi toi toi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof, dat feestje! Veel succes alvast, ik ga meeduimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zalig dat je de kinderen even op de muur liet tekenen. Da's zo'n once in a lifetime-ervaring. Het ziet er alvast heel gezellig uit, dat kleiner wonen. ;) Veel succes met de verbouwingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo tof dat je dat zelf maakte die t-shirts! Succes met de verbouwingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gezellig! Wij verbouwden in 5,5 maanden en woonden toen in bij mijn ouders met Ilja. Redelijk krap maar we hadden wel twee kamers. Veel succes met de verbouwing, het komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijn feestje! En ik duim dat de verbouwingen vlot lopen! Wij konden niet zo ruim boven leven toen we de verbouwing deden maar bij jullie ziet het er wel comfy uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk concept! Heel veel succes met de verbouwingen. Ik duim dat ze vlot verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen