woensdag 7 september 2016

WuwS #3

Nieuwe maand, nieuw schooljaar: tijd voor een update.

Het (eeuwige di)eten:
 • In de afgelopen maanden heb ik veel gegeten. Althans, naar mijn normen. En zeker als ik vergelijk met een tijdje terug. Ik let altijd wel een beetje op, daar niet van: 
  • Slechts 1 stukje stokbrood eten bij het ontbijt (in combinatie met yoghurt/fruit) ipv een half stokbrood. 
  • De lunch overslaan om dan 's avonds goed te kunnen aperitieven.
  • Tijdens aperitieven extra veel kerstomaatjes eten om de maag te vullen en zo hopelijk minder chips te eten. Want elk tomaatje is een hap minder chips, toch?
  • Een halve Snickers-ice cream ipv een volledige.
  • Geen menu's op restaurant maar enkel hoofdgerecht.
  • enzovoort
 • Maar dan nog waren de verorberde hoeveelheden eten veel meer dan anders. Met als gevolg dat ik mij in juli/augustus zeker 6 weken aan een stuk niet gewogen heb, uit schrik. Voor velen is dat wellicht een normaliteit, voor mij niet. Ik stond vroeger 's morgens en 's avonds op de weegschaal, wat ik ondertussen afgebouwd heb naar 1x per week. Ik neem altijd mijn weegschaal mee op reis maar wou er deze keer niet op staan. Ten eerste wist ik dat dit mijn humeur zou verpesten, wat jammer zou zijn op reis. Ten tweede wist ik ook dat als ik mij na het verlof meteen weer zou herpakken (inclusief de vastendagen) de schade wel beperkt zou zijn. En dat was ook zo. Drie weken na mijn verlof plakte er nog welgeteld 1 extra kg aan. Daar kan ik mee leven, in ruil voor de talrijke chips, tapas, ijsjes, wijn, cava, gin-tonic, ... 
 • Feit is wel dat mijn hoofd nog steeds veel te veel bezig is met gewicht, calorieën, eten en niet (mogen) eten. Ik kan hierboven wel stoer doen over 'me niet wegen want het komt wel goed', maar ik lag er wel wakker van, wat het resultaat zou zijn na een paar weken minder controle. En ik kan wel luchtig doen over die ene kg, maar ze moet er toch weer af in de komende weken. Of toch zeker tegen de feestdagen, zodat ik dan ook weer veel te veel kan eten ;). 


De work-outs:
 • Het schooljaar is begonnen dus ik kan terug gaan zwemmen op vrijdag! Woehoew! 
 • Ik heb me ook ingeschreven voor de Domyos Back to Club uitdaging van Decathlon. De bedoeling is om terug in het ritme te komen na de zomervakantie en gaat van start op 19 september. Ik heb niet echt het gevoel dat mijn ritme weg is, integendeel, maar ik ben wel altijd op zoek naar afwisseling bij sporten die ik thuis kan doen. Ik doe geregeld mee met YouTube yoga-filmpjes, maar zo echte work-out video's heb ik nog niet gedaan. Ik ben benieuwd! 
  
De kinderen:


 • Het schooljaar is terug gestart, M zit nu in het eerste leerjaar, L in het vierde. Voor L dezelfde meester, dus weinig spanning op dat vlak. Voor M is het een een grote verandering. De ganse dag stilzitten, huiswerk krijgen, ... Maar de eerste feedback van de juf is alvast positief: aangename, gehoorzame werker :). Goed begonnen? 
 • M is ook gestart met voetballen, bij de lokale U7. Ik had het niet verwacht maar vind het super-schattig om hem bezig te zien. En ook wel beetje trots toen hij zijn eerste goal maakte tijdens zijn eerste wedstrijd afgelopen zaterdag :). Soccer mom Sylvie zal wel geregeld gaan supporteren. Allee, als het redelijk weer is ;).


 • M ergert hem de laatste tijd dood aan de acteurs in Thuis die de letter 'h' niet uitspreken: vb. "eel raar" ipv "heel raar". Dan zegt hij "allee mama, weeral verkeerd". Grappig hoe hij daarop let, en eigenlijk heeft hij gelijk. Wij West-Vlamingen worden weleens gewezen op de foute uitspraak van onze g en h, maar de h weglaten is toch ook niet ok, denk ik dan.
 • L is dan weer geërgerd dat ze mee moet naar die voetbaltraining. Want het is te kort om over en weer te rijden, maar ik snap wel dat het voor haar ook niet fijn is om daar rond te hangen. Toch even bekijken hoe we dat kunnen regelen, zeker als het koud en donker wordt.
 • Beide zijn ze blij dat ze 's avonds weer onder het dekentje bij mama kunnen zitten: vroeger donker, frissere avonden, ... en ik geniet er ook van! ik slaag er precies beter in om tot rust te komen wanneer het buiten donker is dan in de zomer.


De verbouwingen:
 • Ondertussen week 4 ingegaan: al de overbodige muren werden uitgebroken, de nodige poutrellen gestoken, de vloeren uitgegraven, beton gegoten, nieuwe afvoer gelegd, begonnen aan nieuwe muren (niet op foto) ... dus so far so good voorlopig.
 • We moeten nu dringend beslissen over materialen. We dachten onze keuze gemaakt te hebben voor de vloer, maar zijn terug aan het twijfelen geslagen ... toch nog maar eens paar winkels bezoeken komende weken. Want de keuken zal ook deels afhangen van de vloer dus kunnen we daar ook niet mee verder zolang de vloerkeuze niet definitief is.  


De series:

 • Het nieuwe TV-seizoen is begonnen, dus kijk ik momenteel iets meer naar andere guilty pleasures dan series (zoals: Zo Man Zo Vrouw, Pink Ambition, Nieuwe Buren, Sorry voor Alles, Kroost, Alloo bij, ... en dergelijke feel-good-brol).
 • Op Netflix kijken we naar 'The Get Down', een serie waar ik even moest inkomen maar nu wel fan van ben!
 • Outcast (Fox) viel uiteindelijk wel mee qua 'scaryness'. De eerste aflevering was de ergste met Exorcist-taferelen. Was wel een beetje ontgoocheld over het einde.
 • Wayward Pines seizoen 2 (Fox) was ook best ok. Fijn dat de serie duidelijk verdergaat op vorige seizoen maar toch verschillend genoeg om boeiend te zijn.
 • Les Revenants seizoen 2 (Canvas): daar zijn we begonnen maar halfweg eerste aflevering gestopt wegens niet meer mee. Er zat toch veel tijd tussen die 2 seizoenen, dus best even een recap van seizoen 1 lezen of bekijken.
 • Ik zag ondertussen ook een 4tal afleveringen van The Family (één) over een jongen die, na jaren vermist te zijn, terug opduikt met alle bijhorende implicaties en twijfels. Doet me beetje denken aan 'How to get away with murder' met de talrijke flash backs die gedeeltelijk informatie prijsgeven. En ik hou daar wel van.

De plannen waar ik komende weken naar uitkijk:
 • Teambuilding met mijn werk, gelukkig een sportieve editie wat ik sowieso verkies boven Ardennen-achtige toestanden waarbij je in touwen moet hangen en joyrides doen en van die zever;
 • De Belmodo Fit Summit, waar ik met mijn bff naar toe ga, en wie weet nog wat bekend volk tegen het lijf loop (nog iemand die gaat?);
 • Het optreden van Moderat eind september;
 • En een paar rustige weekends, met een vriendenbezoekje hier, een babyborrel daar, luie zondagnamiddagen, ...

7 opmerkingen:

 1. plannen om naar uit te kijken: een datum prikken om met An, Griet en mijzelf op zwier te gaan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post om te lezen! Les Revenants waren wij ook naar seizoen 2 beginnen kijken maar ik kon precies ook zo goed niet meer volgen :-) Fijne plannen trouwens die je in het vooruitzicht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde graag naar de Fit Summit, maar we zijn dan met vakantie. Ook iets om. Naar uit te kijken overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Druk, maar leuk verslag en blijkbaar ook hele fijne plannen in het vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo grappig Mauro's opmerking van die h :-)
  Ik wilde graag naar de Fit Summit, maar ik loop de zaterdagavond al een halve marathon op de Ostend Night Run dus ik ga de zondag een beetje relaxen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow verbouwingen... Zo'n stressboel lijkt me dat!
  Hier zijn ze nu in de tuin bezig, dat vind ik ook al zo'n gedoe... :-)

  BeantwoordenVerwijderen